CHILL GARDEN 6.0

20:00 TÁRGY | KÍSÉRLETEK – Műtárgyséta a Róth Miksa Emlékházban

5 műtárgy...a gasztronómiáról

5 műtárgy, amelyek látszólag nem kötődnek egymáshoz, mi most mégis hálót szövünk belőlük. A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény tárgyai kilépnek a komfortzónájukból, és egy-egy fogalom köré szerveződve mutatkoznak be a közönségnek. A Chill Garden programjaihoz kapcsolódva, művészeti programokra reflektálva kísérletet teszünk: szubjektív műtárgysétára hívjuk látogatóinkat, hogy együtt fedezzük fel a kiállítások rejtett hálózatait.

20:30 CHILL GARDEN – A szakács, az író, a főztje és a filmje #1 – Nyáry Krisztián

Mi köze van Krúdy Gyulához Nyáry Krisztiánnak? Miért ír egy irodalmár gasztronómiatörténetről is? Milyen étkezést bemutató irodalmi és filmművészeti alkotásokat kedvel? Miért lehet inspiráló a főzés egy alkotónak? Miközben elkészíti egyik különleges fogását (lecsó vinetával), részleteket vetítünk Nyáry Krisztián egyik kedvenc gasztronómiában tobzódó mozijából: Huszárik Zoltán Szindbád című alkotásából.Nyáry Krisztiánnal Szederkényi Olga szerkesztő-rendező beszélget.

Jegyár: 1.000,- Ft

Jegyek kaphatók: a jegy.hu és a www.jegyx1.hu felületein válthatók, valamint a helyszínen.

Programjainkat beltéren kizárólag azok látogathatják, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, és azt munkatársunknak belépéskor a személyi igazolvánnyal együtt felmutatják. Kiskorúak csak felnőtt kíséretében vagy védettségi igazolvánnyal látogathatják a rendezvényt.